diumenge, 3 d’agost del 2008

Fa calor!

Avui ha tocat fer d’explorador. Seguint un recorregut del centre BTT de la Val d’Aran, i vista l’experiència, espero que els demès estiguin millor senyalitzats. De fet, hi haurà prou amb que estiguin senyalitzats, ja que aquest no ho està. Es el recorregut 4 que des de Bossost surt enfilant dret per un antic camí de ferradura cap a les bordes de Sapòda, però ha estat impossible trobar-lo per la manca total d’indicacions. Després de donar voltes durant mes d’una hora, he fet cas a la gent del poble, i agafant l’antic camí ramader del port, he arribat fins a la carretera, que he seguit fins a després del mirador, on comença la pista que puja cap a les borders.

La calor es intensa i fa xafogor, però per sort, la pista es força obaga, el que ajuda a pujar. Les vistes son magnífiques. Vaig superant poc a poc el desnivell. Deixo a la dreta un trencall que indica 2,5 Qms. a Bossost. Es tracta del camí de pujada del recorregut BTT, i que utilitzaré per a baixar.

El camí puja amb un desnivell còmode, fins a arribar a les Bordes de Sapòda, on després d’un parell de revolts s’aplana, per baixar suaument fins a arribar al Portilhon, on hi ha l’única senyal del recorregut 4. es tracta pel que es veu d’un recorregut fantasma.

De tornada, agafo el trencall que indica cap a Bossost. Es tracta d’un camí en molt bon estat, fins després de passar una borda habitada (o d’estiueig). A partir d’alli, el camí es va estrenyent i es converteix en un camí de ferradura, a estones amb un desnivell considerable. Es el suposat camí de pujada del circuit 4, que bàsicament hauria consistit en empènyer la bicicleta durant gaire be dos quilòmetres, el que francament no val la pena.

Arribo a Bossost. Fa calor, i ha una massa humana de francesos comprant alcohol i tabac. Es impressionant.

Per la tarda, amagats i fugint del sol fins que comença a baixar, i aleshores fem la novetat del dia: La Carla ha anat amb bicicleta en el dia que fa vuit mesos!!! Asseguda a la cadireta i agafada al manillar, s’ha passat tot el recorregut rient i dient coses.