dilluns, 20 d’agost del 2007

GR5 - Etapa 1 - Evian - Vacheresse


El dia es lleva carregat de núvols. Aquesta primera etapa és relativament curta, només 28 quilòmetres. Sortim d’Evian en direcció est i anem a buscar la carretera D24, petita carretera local amb poc trànsit que s’enfila pels turons que voregen el llac Leman en la seva vessant francesa.

A Chéz Cachat girem a la dreta i de seguida arribem a Chéz les Vesins, on deixem l’asfalt i continuem per un camí amb indicacions de circuit BTT. Seguim els senyals a través d’un bosc exuberant. El camí s’enfila i en alguns trams hem de baixar i empènyer la bici. Fa xafogor i suem ja que, com que ha començat a ploure, hem d’anar amb les jaquetes posades.

Pujant les pistes del Pré RichardArribem al Col de Creusaz (1.175 m.). El dia ja està completament tancat i plou amb força. La pujada des d’Evian l’hem feta a bon ritme, però el temps fa que l’etapa es compliqui. El mal temps serà el nostre company per tot el que resta d’etapa.

Passem el poblet de Creusaz i baixem per una petita carretera local fins a Charmet, a la vall de Bernex, vall plena de petits llogarrets sense un nucli urbà central. Són poblets amb una economia rural, amb algun suport derivat del turisme. Sorprèn la forta olor d’estable i animals que fan els carrers, en comparació amb els pobles pirinencs, on la activitat tradicional pràcticament ha desaparegut.

Plou, plou, i no para de ploure. Seguim el fons de la vall en direcció cap a les pistes d’esquí de Bernex. Pugem primer per la pista asfaltada que aviat s’enfila de valent, i després seguim per pistes de terra que travessen sota els remuntadors. Passem el Pré Richard, granja de muntanya, des d’on ens enfilem per una forta pujada que, de fet, és una pista d’esquí, amb un pendent que, a estones, resulta poc ciclable.

Passem per sota del remuntador de Pré Richard i del de Pelluaz, fins arribar dalt del telecadira del Petit Combet, situat al Col du Combet, que amb els seus 1.617 m., és el punt més alt de l’etapa. Ens trobem just a sota de la Dent d’Oche (2.221 m.), imponent massa de roca que domina l’estació d’esquí, però que malauradament el mal temps no ens deixa veure.

Seguim els senyals del GR i agafem una trialera plena d’arrels molles travessant el bosc de l’Envers. Arribem al cap del telesquí de l’Arête, i encarem una forta baixada que s’endinsa al bosc deixant enrere les pistes d’esquí. Seguim els senyals del GR.

Arribem a una clariana on, entre la boira, s’intueix ja la vall de Vacheresse sota nostre. Som a les Grandes Heures, on agafem la pista. El descens fins a Vacheresse per la vall de Leschaux és vertiginós. Arribem a la Gîte La Ferme de Leschaux, que és on tenim previst fer nit i on ens esperen, frescos i secs, la Carme i en Guim.

Vacheresse està situat en una vall que puja des del llac Leman, molt a prop de la de la Vallée d’Abondance, cap on anirem demà. La Gîte és agradable, neta i endreçada. Ens recuperem amb una dutxa calenta i fem el manteniment de les bicicletes mentre apareixen espurnes de sol. Al fons veiem el llac Leman i durant una estona gaudim de les vistes.

La mestressa ens prepara un bon sopar que ens permet recuperar les energies.


070820 - GR5 - Evian - Vacheresse

Per veure les imatges: http://picasaweb.google.es/boumaqueda/070820GR5EvianVacheresse?feat=directlink
Per obtenir el track: GR5 - Etapa 1 - Evian - Vacheresse

2 comentaris:

Cesc ha dit...

Bones i felicitacions pel blog & travessa!!
Suposo que aquesta travessa es té que fer a l'estiu, oi? i pel que veig és recomenable... només vau portar una motil.la i prou? o portabau recolsament mòbil?

Salutacions Cesc

Agus ha dit...

bones, si, s'ha de fer a l'estiu i nosaltres anavem amb suport