dissabte, 25 d’agost del 2007

GR5 - Etapa 6 - Les Contamines - Le Bersend



Avui de nou és una etapa sense massa complicacions i relaxada. Deixarem enrere el país del Montblanc per entrar a la regió del Beaufortain, que està considerada una de les més boniques de la Savoia. De nou tenim un dia radiant. On ha quedat aquell mal temps dels primers dies? Esperem que ben lluny. Benvingut l’estiu, i que duri!

Sortim de Les Contamines pel camí que remunta per les pistes d’esquí al fons de la vall, en direcció al Col de Joly. A la dreta s’alça el Mont Joly, la cota més alta de l’estació i a la nostra esquerra, imponents, els Domes de Miage i el Tre la Tête. Al darrere, el Montblanc ens vigila.

En alguns moments, la pista té fortes rampes que superem amb esforç però, per sort, està en bon estat i arribem ràpidament al Col de Joly (1.989 m.), des d’on gaudim de l’esplèndida vista.

Diem adéu al Montblanc i iniciem una llarga baixada de més de 20 Qms. que ens portarà fins a Beaufort, indret amb una gran tradició ciclista, on comença el Col del Cornet de Roselend, un dels ports mítics del Tour. Baixem seguint les petites carreteres de la Vall i ens deixem portar sense gaire esforç fins a Beaufort.

Només ens queda una darrera dificultat, la pujada fins a Le Bersend, petit poblet situat a sobre de Beaufort, on farem nit a la Gîte La Cordée. Són 400 metres de desnivell en 4 quilòmetres en plena calor d’agost, el que fa que, malgrat la suavitat de l’etapa, ens costin una mica de passar.

La Gîte és senzilla i molt confortable, amb una mestressa ecològica militant, que mentre prenem un meravellós sopar de productes fets per ella, ens explica les seves aventures contra els transgènics, inclosa la crema de camps. És una “Faucher Volontaire d’OGM”, o al menys això diu l’adhesiu que porta al cotxe.

Ens explica que no és originaria de la regió, sinó que tant ella com el seu marit provenen de l’oest de França i es varen instal·lar a Le Bersend al 1990. Tot el que ens dóna són productes propis: llegums de l’hort, mel de producció pròpia, enciams, etc. També ens explica les dificultats de la seva iniciació a l’apicultura. Fins fa poc, també feia el pa, que ara fa una altra persona del poble. Tot això ajuda a que l’ambient a la Gîte sigui molt familiar. És el lloc més acollidor de tota la travessa.

Per descarregar el track: Etapa 6: Les Contamines - Le Bersend