dimarts, 17 d’agost del 2010

LA VIA FRANCIGENA II - DE BESANÇON A VERCELLI


Per segon any consecutiu, aquest estiu continuem la travessa de l’any passat, fent el compte enrere de la Via Francigena cap al nord. Aquest any fem el fragment que va des de Besançon, al departament francès de Doubs, fins a Vercelli, a la Lombardia, que es on varem començar l’any passat.


Arribem a Besançon cap l’una del migdia, desprès d’haver fet nit en el camí des de Barcelona a Grenoble, ciutat trista i provincial, i d’haver passat per Ginebra, per a obtenir alguns mapes de la travessa per la part Suïssa que ens calien.

En aquesta ocasió la ruta l’he dissenyat, en el tram francès, atenent a les indicacions del llibre de Pilgrimage Publications sobre la Via Francigena; al tram Suís, atenent també a aquestes indicacions, així com seguint l’extraordinària senyalització de la ruta 70, que segueix la Via Francigena en el seu pas per Suïssa, i en el tram italià, de nou, i tal com varem fer l’any passat, a partir dels tracks de la Assoziazione Europea delle Vie Francigene.

Per validar el recorregut a França, he utilitzat els mapes digitals del IGN i a Suïssa els de SWISSTOPO, en ambdós casos, extraordinaris, el que m’ha permès fer els ajustaments que he cregut adients en les diferents propostes de recorregut. Pel que fa a Itàlia, malauradament, no hi ha cartografia digital disponible de la regió a recórrer pel que, de nou, i com varem fer l’any passat, l’única mapa disponible es el de carreteres, per a fer improvisacions sobre la marxa.