dimarts, 24 de juny del 2008

Icefields Parkway




Segon dia de viatge per les Rockies. Avui ens toca fer la Icefiel Parkway, considerada una de les rutes mes boniques del mon. Es tracta de la carretera que uneix Jasper i Banff. El dia s’aixeca una mica cobert, però la predicció diu que aclarirà pel que esmorzem amb intenció de començar d’hora la jornada.

Anem primer a visitar el Maligne Canyon, impressionant gorja perforada per l’aigua en les formacions càrstiques del Maligne Valley. A vegades, la gorja te una fondària superior als 50 metres, i en alguns llocs encara queda neu acumulada.

Hem fet be de venir d’hora ja que, al marxar, comencen a arribar molts grups de gent. El nostre xofer particular, l’Alvaro, es posa al volant i comencem la nostra ruta per fer els 250 Qms. que ens separen de Lake Louise. Hi ha tràfic, però res del que ens puguem queixar, especialment si pensem en el que serà aquesta mateixa ruta en una setmana quan comenci el Juliol.

La carretera es va endinsant poc a poc per la impressionant i amplia vall glacial. Aquestes amplades resulten impressionants des de la perspectiva europea. No hi ha cap vall alpina d’origen glacial que tingui aquesta magnitud! El dia es va obrint. Encara queden núvols al cap damunt dels cims, però la vista es impressionant. Les muntanyes cobertes de neu, els immensos boscos, la magnitud del riu. Tot ens deixa impressionats.

Arribem al Columbia Icefiel, aquí ja hi ha mes gent, però tampoc massa. Hem necessitat tres hores per a fer 120 Qms., tal es la magnitud del que hem anat veient. Ens aturem a l’Athabasca Glacier, on si que trobem mes gent. No e va es l’atracció turística per excel•lència d’aquestes contrades. Fa vent i fred, però la vista paga la pena, encara que no deixa d’impressionar veure com ha retrocedit la gelera en els darrers 100 anys.

Ens trobem a 2.000 metres, en un dels punts mes alts del recorregut i comencem un descens vertiginós fins al fons de la vall. De cop, tot de cotxes aturats. Ens preguntem que passa? Resulta que hi ha una osa amb els seus cadells. Es tracta d’un ós negre. Tot i que guardem una prudent distància, aquest sembla mes que habituat a la presència humana, i continua menjant fruits silvestres sense fer massa atenció. Finalment, desapareix al bosc amb els cadells. Ha estat tot un espectacle!

Arribem a Lake Louise, i ens allotgem al Fairmont Hotel, davant del llac. Es tracta d’un llac glacial impressionant, com es d’impressionant lo hortera que es l’Hotel. Una cosa d’aquesta mena nomes pot passar a Amèrica, però la vista paga la pena, i el despertar demà aquí també.
Si vols veure totes les fotografies del dia, clica aquí: Maligne Canyon - Icefiels Parkway