dimecres, 25 de juny del 2008

Lake Louise - Yoho National Park - Golden





Lake Louise es un lloc impressionant. Una veritable postal. Un llac d’aigües turqueses envoltat per un cercle de muntanyes amb les seves geleres penjant, de fet per no faltar, ni tant sols hi falten els japonesos, que arriben a tenir la categoria de plaga. Es impossible trobar un racó d’aquest indret a on no hi siguin, a qualsevol hora. Son els darrers en marxar al vespre; els primers en arribar al mati (de fet a les 5,30 ja estaven passejant pel llac). Dit això, el lloc paga la pena la visita.

Hem arribat aquí desprès de fer la Icefields Parkway i decidim allotjar-nos al Fairmont Chateau Lake Louise Hotel, una mole impressionant davant del llac. Es aquella mena de hotels de dimensió americana que costa imaginar a les nostres contrades. L’avantatge de dormir aquí es que al dia següent d’hora, podem sortit a fer una petita excursió fins a la Six Glaciers Plane, que queda al fons del llac. Es un camí sense massa complicacions que primer segueix el llac i desprès puja un desnivell d’uns 300 metres, sota les queixes de l’Anna, que sembla no voler caminar gaire.

Una vegada abandonat el llac, estem sols. No hi ha ni japonesos. A les parets del davant, amb prismàtics podem veure una cabra i el seu cadell a un lloc impossible de pujar. Es impressionant l’agilitat d’aquests animals. Seguim el camí, i ens deté un xiulet que l’Alvaro no identifica. Davant nostre tenim una marmota, que no sabem si ens xiula a nosaltres, o als seus companys, però que sense cap dubte està força acostumada a la presencia humana doncs es deixa fotografiar força be.

De tornada, comencem a creuar-nos amb una veritable riuada humana. I això que encara no estem al pic de l’estiu! Marxem cap a Moraine Lake, una altre de les atraccions d’aquestes contrades. Es un llac tant impressionant com Lake Louise, però hi estem poca estona entre mig de l’allau de japonesos que haurem d’esborrar de les fotografies amb el Photoshop.

Lake Louise Village es un lloc diminut, amb uns quant lodges i un parell de benzineres pel que no hi estem gaire mes temps del necessari per a recollir informació de l’estació d’esquí i enfilem cap a Yoho National Park, que està al costat del parc nacional de Banff. Estem morts de gana i ens costa trobar on menjar. Finalment ho fem a Field, lloc també diminut on el mes gran es l’estació de tren de la Canadian Pacific Railway, on uns llarguíssims trens de mercaderies fan espera per a passar els “spiral tunnels” amb els que han de superar el desnivell entre Field i Lake Louise.

Visitem les Takakkaw falls, un salt d’aigua impressionant de 381 metres, el que fa que sigui el segon mes alt de Canada. El nom fa honor ja que Takakkaw vol dir impressionant en llengua Cree. Tot i que no estem sols, venint de Lake Louise el lloc sembla vuit.

Finalment, visitem l’Emerald Lake, un altre llac d’aigües d’un intens verd esmeralda, on retrobem als japonesos, però en menor quantitat. El color de l’aigua ens hipnotitza. De nou les muntanyes al voltant fan un decorat magnificent, encara que l’Alvaro comenta que potser ja comencem a tenir prou de tant llacs...

Golden. En allotgem al Kicking Horse Lodge, edifici en fusta molt lluminós i agradable, a on ens rep el Bob, un canadenc agradable, simpàtic i obert, com acostuma a ser habitual en aquestes contrades, que ens explica coses per fer pels voltants. Golden es una vila d’uns 10.000 habitants, que sembla ser força activa. Està situada al fons de la vall al punt de trobada del Columbia i el Kicking Horse River. Es una vall amplia de tipus glacial que demà explorarem.

Si vols veure les fotos clica aquí: 080625 - Lake Louise - Yoho Park - Golden